top of page

БІЛЬШЕ ПРО СИСТЕМУ КЕРУВАННЯ ВІКОМ ТА ЗДОРОВ'ЯМ В ІNSTAGRAM

Тут ви знайдете більше цікавої інформації.

Фото автораЄвген Шагов

PRO ЖИР: ШКОДА & КОРИСТЬ

Більшість людей сприймає жир у своєму організмі, як винятково негативне явище, якого потрібно максимально позбутися. Але це насправді не так.


PRO ЖИР: ШКОДА & КОРИСТЬ - фото №1
PRO жир


Жир в організмі необхідний для нашого здоров’я і молодості. Водночас і надмірна, і недостатня кількість жиру несе шкоду і має відчутний негативний вплив та відкладені у часі серйозні наслідки. Тобто, уся справа в кількості — відсотковому співвідношенні жиру до вашої маси тіла. Жир має бути в нормі, аби ви були здоровими і мали гарне самопочуття. Недостатній рівень жиру — недобре, надлишковий — ще гірше.


НАДЛИШКОВИЙ ЖИР: ШКОДА

Отруює токсинами. Надмірна кількість жиру отруює тіло, буквально кожну його клітину. Адже жир є зберігачем токсинів, що потрапляють до організму. Відповідно, чим більше жиру — тим більше токсинів. Токсинами зокрема є важкі метали, саме вони конкурують за місце в клітинах з корисними речовинами. Тому із зайвим жиром приймати вітаміни, мікроелементи тощо — неефективно, вони просто не потраплять в клітини, які переповнені важкими металами.


Знижує тестостерон. Жир має здатність конвертувати тестостерон в естроген. Більше жиру — менше тестостерону, отже менша працездатність і енергійність, мотивація, знижується лібідо та зникає сексуальний потяг, падає якість сексу і яскравість відчуттів — стосується обох статей. Але особливо негативно це відбивається на самопочутті чоловіків, оскільки тестостерон є головним чоловічим гормоном, що відповідає за силу, досягнення та витривалість. До того ж надлишок жиру й естрогену перетворює мужню поставу чоловіка на подібну до жіночої, оскільки збільшуються і округлюються стегна та ростуть груди.


Ускладнює перебіг інфекційних хвороб. Що яскраво проілюстрував нам COVID? Зайва вага = тяжкий перебіг хвороби, більші шанси ускладнень після неї, ризик потрапляння до реанімації, вдвічі більший ризик померти. І COVID лиш очевидний масовий приклад. Насправді усе вищеперераховане актуально для будь-яких інфекційних хвороб.


Фатальні наслідки зайвої ваги. Підвищений ризик виникнення онкозахворювань і серцево-судинних катастроф: інсульт, інфаркт тощо. До речі, саме інсульти та інфаркти — причина смертності трьох із чотирьох українців.


КОРИСТЬ ЖИРУ В ОРГАНІЗМІ

  • Гарна шкіра та волосся. Достатній відсоток жиру в організмі це — блискуче й міцне волосся, відсутність передчасних зморшків на обличчі та шиї, пружна шкіра тіла.

  • Запасне джерело енергії. Також жир є запасним джерелом енергії для організму. І раптом з якихось причин енергія у вигляді їжі не поступає в достатній кількості до організму, він бере її з власного жиру.

  • Жіноче здоров’я. Жир є своєрідною “біолабораторією”, де утворюється естроген — головний жіночий гормон здоров’я і молодості. Є достатньо жиру — є естроген, а значить — жіноча краса, відтермінована максимально менопауза, молодий вигляд та привабливість і спроможність зачати та виносити й народити здорове потомство.

НЕДОСТАТНІЙ ЖИР: ШКОДА

Недостатній жир — це шкідливо і для чоловіків, і для жінок. Але для жінок така недостатність має значно серйозніші наслідки. Для чоловіків недостатній відсоток жиру може обернутися виснаженим виглядом та значним погіршенням стану шкіри і волосся.


Що ж до жінок, усе ще серйозніше. Б’юті-індустрія з її часто нездоровим підходом до стандартів тіла має значний вплив на дівчат і жінок, які у прагненні бути стрункими, намагаються спалити увесь свій жир, практикують жорсткі обмеження у їжі чи навіть голодування. Це все становить особливу небезпеку для жінок.


Можливі наслідки. Окрім погіршення зовнішнього вигляду: сухість шкіри, тьмяність волосся, поява зморшок, погіршення статевого здоров’я та аменореї, у 40 така жінка зіткнеться із вкрай неприємними наслідками у вигляді ранньої менопаузи та передчасного старіння:

  • остеопороз, від якого помирає більше жінок, аніж від раку молочних залоз;

  • інфаркт, інсульт, атеросклероз;

  • зморшки на обличчі та шиї, втрата пружності шкіри тіла;

  • тьмяність і випадіння волосся;

  • апатія та відсутність сил і т. п.

Тож, якщо ви стрункі й занадто обмежуєте себе в їжі, неважливо постійно чи час від часу, радимо регулярно перевіряти та тримати на контролі свій відсоток жиру.

Що з жиром в українців?

За даними ВООЗ в Україні:

  • 49,6% жінок мають надмірну вагу й 25,2% — ожиріння;

  • 60,5% чоловіків мають надмірну вагу й 21% — ожиріння.

Тобто, більш ніж половина населення має зайві кілограми, а з ними і зайвий жир. Хочеш перевірити, чи є у тебе зайві кілограми? Це легко зробити, скориставшись спеціальними калькуляторами в інтернеті. Просто введи у пошуковик “Вирахувати індекс маси тіла” і вибери один із варіантів.

Зайвий і недостатній жир — це скільки? Як виміряти?

Для чоловіків рівень жиру має складати 10–12%. Для жінок діапазон трохи ширший: 18–20%. Щоб виміряти відсоток жиру, потрібні ваги, які мають таку функцію (біоімпедансометрія). Їх можна знайти в спортзалах та клініках. Твій показник виявився меншим? Це проблема, яка потребує твоєї уваги. Твій показник більший? Це дуже і дуже велика проблема. Тобі вкрай необхідно терміново вжити заходів, щоб допомогти собі.


ЧОМУ З ВІКОМ НАДЛИШКОВИЙ ЖИР НАКОПИЧУЄТЬСЯ В РАЗИ БІЛЬШЕ

У студентстві можна було їсти хотдоги, чипси, смажену картоплю та запивати усе те колою. Гуляти ночами, а в день вчитися і працювати. Мати на все сили і не мати зайвих кілограмів. Дійсно, так і було, бо ендокринні органи до певного віку працюють активно виробляючи гормони щитоподібної залози та інші “гормони молодості”: ДГЕА, тестостерон, гормон росту, прегненолон, які потужно прискорюють метаболізм та амортизують недбайливе ставлення до здоров’я.


Із часом, як правило здебільшого після 30–35 років, “гормонів молодості” виробляється все менше, щитоподібна залоза теж знижує активність, натомість росте кількість так званих “гормонів старості”: кортизолу й інсуліну. Уповільнюється метаболізм.


Де ж тут жир? Усе просто: війна — стрес — заїдання + уповільнений метаболізм через дисбаланс гормонів = надлишковий жир. Під час стресу зростає кортизол, щоб його вгамувати, ти надмірно їси, або їси ще й солодке, після чого зростає інсулін, що й посилює в результаті надмірну кількість жиру.


Вихід є: тримати гормони в балансі

Для здоров’я і гарного самопочуття дуже важливо, особливо з віком, тримати на контролі рівень своїх гормонів і, у разі потреби, збалансовувати. Та для початку їх потрібно виміряти. Дізнатися про баланс своїх гормонів можна безплатно, витративши 9–12 хвилин та чесно відповівши на запитання нашої анкети —“Брюссельського консультативного протоколу”, ефективність якого вже підтверджена досвідом тисяч людей у світі та в Україні. Ми надішлемо електронною поштою інформацію про стан твоїх гормонів і загальні рекомендації щодо того, як ти можеш покращити своє самопочуття.


Ще більше інформації, як пов’язаний жир і робота твоєї гормональної системи із самопочуттям, ти можеш дізнатися, переглянувши вебінар “PRO Жир” лікаря Євгена Шагова у ютубі.


Будемо вдячні за вподобайки. А щоб завжди отримувати повідомлення про новий корисний контент від GAMA Consulting — натисни на дзвіночок.

Хочеш, щоб твій жир був у нормі, почуватися здоровим та загалом змінити якість свого життя на краще? Записуйся на онлайн-консультацію до одного з наших спеціалістів, щоб отримати всебічну фахову допомогу лікаря ейдж-менеджера.

Що ти отримаєш у нас?

  • Розуміння, як ти зможеш значно покращити якість свого життя, керувати своїм самопочуттям і зберігати здоров’я, незалежно від віку, якщо усвідомиш свою частину відповідальності.

  • Діагностику. Адже це — запорука ефективного добору препаратів та програм саме для тебе.

  • Персональні призначення суплементів (вітамінів, мінералів, передгормонів тощо); за потреби — препаратів Big Pharma та біоідентичних гормонів для відновлення гормонального балансу (BHRT) з індивідуальними дозуваннями.

  • Індивідуальні рекомендації щодо “ЗОЖ 2.0”: раціону, фізнавантажень та гігієни сну з урахуванням усіх твоїх особливостей.

  • Постійний супровід і підтримку клієнт-менеджера та лікаря ейдж-менеджера протягом всієї програми, котрі будуть з тобою на зв’язку і відповідатимуть на запитання, що виникатимуть.

Зберігаймо якість свого життя, укріплюймо здоров’я нації разом вже сьогодні, щоб отримати сильну та успішну країну завтра!


Автор: Євген Шагов, кмн., перший ейдж-менеджер України


21 перегляд0 коментарів

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page