top of page

БІЛЬШЕ ПРО СИСТЕМУ КЕРУВАННЯ ВІКОМ ТА ЗДОРОВ'ЯМ В ІNSTAGRAM

Тут ви знайдете більше цікавої інформації.

Фото автораЄвген Шагов

Суплементація без аналізів: чи можна приймати ліки без лабораторних досліджень?


Суплементація без аналізів: чи можна приймати ліки без лабораторних досліджень? - фото №1
Суплементація без аналізів

Серед засобів терапії в керуванні віком є дві основні групи препаратів:

  • суплементи (вітаміни, мінерали, прогормони, амінокислоти, ферменти, рослинні екстракти),

  • фармакологічні препарати та гормональні засоби.


І хоча вони переважно застосовуються в комбінації для досягнення виразних та швидких ефектів терапії, для загальної підтримки здоров’я часто призначаються лише суплементи. Та на відміну від “фарми” їх застосування не потребує попередніх масштабних досліджень. І тут багато хто сильно дивується — як це так, без аналізів? Чи безпечно, чи дієво це? 


Так! Пояснимо, чому, заодно спростувавши 3 основні міфи.


Міф 1. Пити вітаміни без аналізів небезпечно. Буде алергія/гіпервітаміноз/ побічні ефекти. 


Це безумовно можливо, якщо ви будете займатись самолікуванням. Коли препарати призначає вам лікар, ви точно знатимете, що, як і коли приймати, щоб отримати ефект без негативних наслідків. Наші лікарі не лише знаються на сучасних протоколах (де чітко визначено, у яких випадках та в яких дозах можна призначати ті чи інші препарати, як їх безпечно поєднувати та як комбінувати для посилення ефекту), а й знають, які саме препарати краще купувати.


Ми не лише відбираємо кращі пропозиції на ринку, а й замовляємо експертний аналіз в спеціалізованій лабораторії для перевірки складу та оцінки якості сировини тих засобів, які вам призначаємо. 


Міф 2. Вітаміни не діють, тому й аналізи не призначають.


Багато хто думає, що суплементи, які легко придбати в найближчій аптеці без рецепта та які навіть категоричні в частині діагностики лікарі GAMA Consulting призначають без додаткових тестів, просто надто малоефективні, тому який сенс в обстеженні. Насправді навпаки, суплементи — потужний інструмент покращення здоров’я. Не дуже ефективні тут самі аналізи. Для певних препаратів взагалі не існує попередньої діагностики (щоб виявити потребу в ашваганді чи родіолі, кров не потрібна, достатньо знати про ваш сон та емоційний стан). Для інших вони малоінформативні.


Окрім  вітаміну D майже не існує інших вітамінів або мінералів, дефіцит яких можна чітко виміряти в лабораторії. А іноді, щоб виправдати очевидно потрібне призначення, вам необхідно було б здати такииий перелік аналізів, що ідея прийому вітамінів пропаде вже на етапі підрахунку вартості цього списку. І що ключове, ми не лікуємо цифри, нам головне ваше самопочуття. Тому симптоми тут важливіші за аналізи. Вони й формують призначення та якнайкраще ілюструють динаміку. 


Міф 3. Без аналізів — значить навмання. Тоді можна пити без лікаря.


Відсутність аналізів не означає призначення наосліп. Для вибору суплементації лікар використовує не лише свою компетенцію (знання протоколів, розуміння зв'язку симптомів та дефіцитів), а й результати обстеження. Якщо лікар не призначив вам аналіз крові, це не означає, що він вас не діагностує. Для оцінки стану здоров’я та потреб кожного клієнта ми використовуємо “Брюссельський консультативний протокол” — наше інноваційне запатентоване глибоке анкетування за спеціально розробленим алгоритмом, результати якого обробляє штучний інтелект, який пройшов апробацію на базі Інституту ім. Кундієва та довів свою ефективність.


І навіть, якщо ви не заповнюєте анкету, лікар все одно збирає ваш анамнез за цією методикою і чітко розуміє, про які потреби свідчать ті чи інші ваші скарги. Рубрикатор в онлайн-аптеці вам з цим точно не допоможе. А лікар гарантуватиме призначення індивідуальної схеми, що буде безпечною та точно спрацює.

435 переглядів0 коментарів

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page